Nieuws


Zoetermeer geeft zich bloot:

In Zoetermeer gebeurt iets bijzonders. Drie kunstenaars (een beeldend kunstenaar, een fotograaf en een schrijfster) hebben de handen ineen geslagen en bouwen aan een expositie over de vrouwenborst. Beeldend, fotograferend en schrijvend belichten zij de vrouwenborst vanuit vier verschillende perspectieven: moederschap (de borst als voedingsbron), erotiek, humor en borstkanker.

Het bijzondere aan dit project is dat het breed gedragen wordt door het Zoetermeerse publiek en veel Zoetermeerders hun enthousiaste medewerking verlenen. Vrijwilligers helpen bij het inzamelen van honderden bh’s, zitten achter de naaimachine, of helpen met schuren. Zoetermeerse vrouwen stellen zich beschikbaar als model voor foto’s of een polyester afdruk van hun borsten en laten zich interviewen. Zo geven zij zich letterlijk bloot. Daarom heet het project dan ook ‘Zoetermeer geeft zich bloot’.

Inmiddels zijn de drie professionele kunstenaars een jaar bezig met de voorbereidingen, maar de klus is nog niet geklaard en met elkaar werken ze hard om tot een indrukwekkende eindexpositie te komen.

De stappen die zij op weg naar deze expositie nemen, zijn te volgen via de Facebookpagina ‘zoetermeergeeftzichbloot’.